Lasersnijder

Lasersnijder

Met een lasersnijder kan je lasersnijden, dit is een techniek waarmee diverse soorten materialen doormiddel van een laserstraal op maat en in de juiste vorm worden gesneden. Een laser is een lichtbron die in staat is een smalle coherente bundel licht voort te brengen, Het woord laser is oorspronkelijk een acroniem van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, in het Nederlands: lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling.

Werking Lasersnijder

Lasersnijden is een industriële bewerkingstechniek . De laser is een stralingsbron die een bundel licht uitzendt, deze bundel wordt vervolgend in de laserkop gefocust tot een hele kleine diameter. Doordat de lichtbundel zo sterk gefocust wordt kan het staal, rvs en aluminium smelten en verdampen. Door het laten smelten en verdampen van het materiaal kunnen er smalle en zeer precieze sneden worden gemaakt in plaatmateriaal, buizen en kokers.

Voordelen fiber lasersnijder

Lasersnijden kan het efficiëntst uitgevoerd worden met een fiber lasersnijder. De laserstraal wordt in een laserbron opgewekt en via een fiber kabel naar de lasersnijkop van de machine geleid. Fiberlasers zijn kleiner dan CO₂-lasers en halen veel meer vermogen uit dezelfde hoeveelheid stroom. Andere voordelen van een fiber lasersnijder t.o.v. van een CO₂-laser zijn dat hij onderhoudsvrij is een  zeer lange levensduur heeft. Een fiberlaser is uitermate geschikt voor de bewerking van dunne tot dikke platen van staal, rvs, aluminium, koper en messing.

Lasersnijder BODOR

Wij van Klaassen zijn importeur en dealer van BODOR lasersnijmachines. Het Bodor laser snijprogramma omvat CO2- en met name fiber lasersnijders. Met verschillende laservermogens en werkbereiken kunnen wij u compleet ontzorgen. Wij verkopen de fiber vlakbedlasers en buislasers van BODOR deze vind je bij ons op de website.

 

lasersnijder

 

bodorlaser.nl
Top
Spring naar toolbar