Buislaser

Het gebruik van een buislaser heeft meerdere voordelen. Zo werkt de machine bijzonder efficiënt en zijn de resultaten van een uitzonderlijk niveau. Omdat Klaassen meerdere Bodor buislasersnijmachines levert, geven we graag wat meer uitleg over deze productgroep. Ideaal wanneer u overweegt zo’n machine te kopen. Vormt de buislaser ook een aanvulling voor uw bedrijfsvoering?

>> Neem contact op!

Effectief aan de slag met een buislaser

In bijna elke industrie worden buizen en kokers gebruikt. Denk maar aan de machinebouw en constructiebedrijven. Het bewerken van deze materialen is doorgaans behoorlijk ingewikkeld, maar met de toepassing van een 2D of een 3D Bodor buislaser wordt het productieproces een stuk efficiënter. Zo’n machine maakt moeiteloos complexe geometrieën zoals uitsparingen en contouren.

Fiber buizenlaser

Fiber buizenlaser

Een buislaser maakt gebruik van een lichtbundel met een hoge intensiteit. De bundel is slechts 0,1 mm breed, maar kan desondanks snijden door diverse soorten metaal. Dat gebeurt met indrukwekkende precisie. Ook is het eindresultaat braamvrij, dus nabewerking is niet of nauwelijks nodig. Het lasersnijden met de buislaser gaat redelijk snel, waardoor het bewerken van een bepaald aantal buizen sneller verloopt.

>> Neem contact op!

Belangrijkste voordelen

  • Zeer nauwkeurig
  • Minimale nabewerking nodig
  • Minder arbeidsintensief
  • Voor een efficiënt productieproces
  • LEAN produceren

Hoogwaardige machines van Bodorlaser

Op het gebied van buislasersnijders is Bodor een bekende fabrikant. Bodor produceert meerdere buislasers. Dit zijn zogenaamde vaste stoflasers, beter bekend als fiberlasers. Dit type is de laatste jaren goed doorontwikkeld en daardoor sterk in opkomst. Dankzij de krachtige lasers is het mogelijk om door verschillende soorten metaal te snijden, waaronder reflecterende materialen als aluminium. Ook het bewerken van onder meer RVS, messing, koper en staal komt veel voor.

Hoe dik het te snijden materiaal mag zijn, is afhankelijk van het type laser en de kracht daarvan. Een buislaser van Bodor laat het toe om gewenste werkzaamheden eenvoudig te programmeren, waarna de lasermachine zijn werk zal doen. De machine voert de te bewerken buizen semi of volautomatisch in. Hetzelfde is mogelijk met de uitvoer van bewerkt materiaal.

Buislasermachine op maat samengesteld

Een buislasersnijmachine van Bodor is deels naar inzicht van de klant in te delen. Gelukkig maar, want elk productieproces is anders. Op basis van de behoeften van de klant, kan bijvoorbeeld het laservermogen bepaald worden. Hetzelfde geldt voor het gebruiken van een autofocus laser snijkop en het toevoegen van een ketting uitvoerstation. De specialisten van Klaassen zijn er om te helpen met het maken van de juiste keuze.

Kiest u voor een Bodor buizensnijder, dan kunt u rekenen op maximaal gebruiksgemak. Ook is er rekening gehouden met de veiligheid, waardoor de gebruiker geen risico’s loopt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.

>> Neem contact op!

Buislaser voor procesoptimalisatie

Een buislaser van Bodor levert hoogwaardige resultaten met een hoge snelheid. Ook maakt het productieprocessen minder arbeidsintensief. Daardoor verloopt uw productieproces veel efficiënter, zeker wanneer u het vergelijkt met frezen, boren en zagen. Ook aftekenen is niet meer nodig. Met andere woorden: investeren in een buislaser kan op termijn een forse besparing opleveren.

Buizenlaser

buislaser

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw productieproces, of wilt u een buizenlaser kopen? Neem gerust contact met ons op. Als officieel importeur van Bodor buislasers kunnen we u voorzien van uitgebreid advies. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om machines voor scherpe prijzen aan te bieden. Twijfel niet, bel of mail ons direct!

>> Neem contact op!

bodorlaser.nl
Top
Spring naar toolbar